Kenniscentrum

Lees de top 5 blogs van GHZPlanners in 2023

In 2023 hebben we veel blogs geschreven over plannen in de GHZ. Dit leverde mooie en relevante content op. We hebben de top 5 blogs nog eens een keer voor je op een rijtje gezet.

1. Een gezond rooster, hoe ziet dat eruit?

In de hectische wereld van de gezondheidszorg is het creëren van een evenwichtig en optimaal rooster van essentieel belang. Een gezond rooster beïnvloedt niet alleen de medewerkers, maar ook de organisatie en de algehele kwaliteit van de zorg.

GHZ_blog_Een_gezond_rooster_hoe_ziet_dat_eruit

Wat is de basis van een gezond rooster?

Je leest het via de button.

2. Zo maak je een helder roosterbeleid in de GHZ

Een gehandicaptenzorgorganisatie is een veelomvattende organisatie. Een goede samenwerking tussen managers, planners en verzorgers is onmisbaar. Maar hoe blijft iedereen in dit geheel op de hoogte van de laatste afspraken en wijzigingen? Een sterk roosterbeleid kan uitkomst bieden.

Zo_maak_je_een_helder_roosterbeleid_in_de_gehandicaptenzorg

Wat is een roosterbeleid precies?

Je leest het hele artikel via de button.

3. Vier valkuilen van zelfroosteren in de GHZ

Meer inspraak in het rooster, een betere balans tussen werk en privé en minder ziekteverzuim. Zelfroosteren klinkt als het ideale scenario. Maar deze manier van roosteren kent ook een keerzijde. Senior GHZ-planner Mark Kay heeft de nodige ervaring met zelfroosteren.

4_valkuilen_van_zelfroosteren_in_de_gehandicaptenzorg

Benieuwd welke mogelijke valkuilen hij ziet?

Je leest het hele artikel via de button.

4. De veranderende (arbeids)markt in de GHZ

De gehandicaptenzorg biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan mensen met een beperking. Een deel van deze groep wil vanuit huis ondersteund worden, terwijl anderen wonen op een zorggroep. De cliënt staat in de GHZ centraal en dat vraagt om maatwerk. Daarnaast hebben de coronacrisis en het arbeidstekort geleid tot een hoge werkdruk bij verzorgers.

De_veranderende_arbeidsmarkt_in_de_GHZ

Benieuwd naar de veranderingen?

Je vindt alle relevante informatie in deze blog.

5. Bezit jij de kwaliteiten en competenties van een goede planner?

Veel mensen denken: ‘plannen, dat kan ik wel’. Zij komen in veel gevallen bedrogen uit. Na een tijdje aanmodderen blijkt toch dat plannen écht een vak is. Als GHZ-planner moet je in staat zijn om een breed scala aan taken te overzien en om te gaan met de vele uitdagingen die op je afkomen. Het takenpakket van een planner is divers en gaat verder dan alleen het maken van een rooster. Het werk brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee en kan soms voor behoorlijk wat druk zorgen.

GHZ_de_kwaliteiten_en_competenties_van_een_goede_planner

Benieuwd of je de kwaliteiten en competenties bezit?

Je leest het via de button.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum