Kenniscentrum

Top 5 blogs in 2022

In 2022 hebben we veel blogs geschreven over plannen in de GHZ. Dit leverde mooie en relevante content op. We hebben de top 5 blogs nog eens een keer voor je op een rijtje gezet.

1. De loopbaan van GHZ-planner Jo-Anne

Op haar 18e rolde ze de zorg in. Nu jaren verder, verveelt het planner Jo-Anne Reijnierse nog steeds niet. Natuurlijk heeft ze wel kleine uitstapjes gemaakt, maar die zijn bijna allemaal zorg gerelateerd. In dit artikel nemen we een kijkje in de loopbaan van GHZ-planner Jo-Anne. Van BOL-opleiding, naar administratief werk tijdens de pandemie tot planner bij GHZPlanners.

Benieuwd naar de ervaringen van Jo-Anne?

Je leest het hele artikel via de button.

2. Wat maakt jou een goede GHZ-planner?

Zonder een strakke planning is een GHZ-organisatie niks. Een planning zorgt voor duidelijkheid, brengt mensen op de goede plek en zorgt bovenal voor de optimale uitvoering van de gevraagde zorg. Het werk van een planner moet niet worden onderschat. Er komt veel kijken bij het werk en het brengt soms de nodige druk met zich mee.

Heb jij het in je?

Je leest wat de belangrijkste kwaliteiten en competenties van een goede planner zijn via de button.

3. Zo maak je een basisrooster in de GHZ

Werkdagen van 9 tot 5? Dat is niet de realiteit als je werkt in de gehandicaptenzorg. Je werktijden en diensten zijn flexibel en kunnen iedere week veranderen. Als planner wil je voor het zorgpersoneel zoveel mogelijk rust en regelmaat creëren. Een manier om dit te doen in de GHZ is het maken van een basisrooster.

Maar waar begin je?

Je leest het hele artikel via de button.

4. Cao en wetgeving binnen de gehandicaptenzorg

Een goede planning maken is soms best een uitdaging. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de regels rondom dag-, nacht- en slaapdiensten. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels die gelden voor jouw branche.

Wat zegt de cao over de gehandicaptenzorg? 

Je leest het hele artikel via de button.

5. Bereikbaarheidsdiensten: dit zijn de belangrijkste regels

In de gehandicaptenzorg moeten zorgmedewerkers soms ook in hun vrije tijd bereikbaar zijn. Ze kunnen namelijk onverwachts opgeroepen worden voor spoedgevallen. In de CAO zijn hier verschillende regels voor opgenomen.

Waar moet je als planner rekening mee houden?

We hebben de belangrijkste regels en wetten rondom bereikbaarheidsdiensten voor jou op een rijtje gezet.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum