Kenniscentrum

5 vragen aan senior GHZ-planner Martien Oppers

Als senior planner heb je ruime kennis over het planvak en de bijbehorende plansystemen. Deze planners zijn mensen die al geruime tijd ervaring hebben als planner. Naast het plannen zelf, houd je je als senior planner ook bezig met de organisatie in zijn geheel.    

Senior planner Martien Oppers is sinds 1 december weer in dienst bij GHZ Planners en begint aan een nieuwe opdracht. We vroegen hem welke opdrachten passen bij een senior planner, welke taken hij doorgaans heeft en hoe hij zich blijft ontwikkelen. 

Rooster

Hoe ben je senior planner geworden? 

“Van oorsprong ben ik opgeleid als onderzoeker. Ik ben dan ook heel analytisch ingesteld. Met inmiddels zo’n vijftien jaar in de zorg is mijn ervaring heel breed. Mijn werk als planner gaat een stuk verder dan enkel het maken van het rooster, het operationele plannen. Ik mag namelijk ook meedenken over de ontwikkeling en structurering van het bedrijf. Dat maakt mijn werk zo leuk.” 

Wat voor soort opdrachten heb je zoal gedaan? 

“Voorheen heb ik onder andere lang op een opdracht bij Stichting Dichterbij gezeten. Aanvankelijk ben ik daar ingezet als operationeel planner. Ik ben iemand die kritisch naar processen kijkt. Daarom denk ik ook graag mee over verbeteringen en oplossingen. Door mijn ervaring in het planvak gaf ik tijdens deze opdracht gevraagd en ongevraagd advies over de organisatie. ” 

Hoe ziet jouw huidige opdracht eruit? 

“Eind december 2022 ben ik begonnen met een opdracht bij Altrecht in Zeist, een organisatie die gespecialiseerd is in geestelijke gezondheidszorg. Deze opdracht is ook erg uitdagend. Bij Altrecht wordt er bijvoorbeeld nog steeds in Excel gewerkt. In de huidige tijd levert dat extra werk op. Wie weet kan ik hier ook wat in gaan betekenen.” 

Hoe blijf jij je als senior planner ontwikkelen? 

“Binnen GHZPlanners is ontwikkeling erg belangrijk. De mogelijkheid om een cursus of opleiding volgen is er altijd. Ondanks mijn functie als senior planner blijf ik mezelf nog steeds ontwikkelen door actief kennis te vergaren en elke dag ervaring op te blijven doen. Daarnaast ga ik dit jaar Zoomsessies geven aan andere GHZPlanners. Spannend, maar erg leuk om te proberen. Je leert namelijk ook veel van het delen van kennis.” 

Welke taken hebben senior planners bij GHZPlanners nog meer? 

“Als senior planner is het bij GHZPlanners ook mogelijk om junior planners te begeleiden. Ik vind het fijn om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het naar een hoger niveau brengen van de GHZ-tak.” 

Planner

Naast de begeleiding van senior planners bieden we bij GHZPlanners ook een interne ontwikkeling aan voor startende planners. Ben je benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan hier verder. 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum