Kenniscentrum

“Een stille kracht zijn, is voor mij het ultieme compliment”

“Na mijn laatste opdracht zei de leidinggevende: ‘Ik heb je leren kennen als de stille kracht. Iedereen kon beroep op je doen en je hebt veel meer gedaan dan je denkt’. Dat was voor mij het ultieme compliment”, vertelt Petra Koenen, nu ruim een jaar werkzaam bij GHZPlanners.

Volgens Petra moeten planners ook de stille kracht zijn. “Het ligt natuurlijk aan de opdracht, maar in de gevallen waarin je ondersteunend bezig bent, dan ben je idealiter de stille (drijvende) kracht achter de werkvloer.”

Wat was je laatste opdracht?

“De afgelopen drie maanden heb ik bij ’s Heeren Loo gewerkt, één van de grootste gehandicaptenzorginstellingen in het land. Ik werd binnengehaald met spoed. Ze hadden het druk en de capaciteit op het centrale planbureau was tijdelijk niet op orde. Terwijl er nieuwe planners werden gezocht en ingewerkt, mocht ik het bestaande team ondersteunen.”

“Op een gegeven moment merkte ik dat het werkaanbod minder werd. Toen ben ik het gesprek aangegaan en kwamen we tot de conclusie dat ze veel weer zelf op de rit hadden. Na een korte afschaalperiode, hebben we deels live en deels online afscheid genomen. Dat was een leuke afsluiting met een bos bloemen en een taart. Inmiddels ben ik al bij mijn volgende opdracht gestart.”

Rooster

Hoe is het om gedetacheerd te worden in coronatijd?

“Als het mogelijk is, ga ik in het begin wel iedere dag naar kantoor om feeling te krijgen met het bedrijf. Als je op kantoor ingewerkt bent, weet bij wie je moet zijn en wat de verwachtingen zijn, dan kan je daarna thuis of in combinatie met kantoor verder werken. Verder ervaar ik geen extra obstakels doordat ik gedetacheerd wordt.”

Hoe ben je ooit in het planvak terecht gekomen?

“Ooit ben ik begonnen in de kraamzorg en van daaruit doorgegroeid naar kraamzorg coördinator. Hier was ik al veel bezig met plannen. Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar de gehandicaptenzorg. Hier stond ik weer op de werkvloer. Dan gaat het bij mij kriebelen, want ik wil graag altijd meer leren en verbindingen maken. Met elkaar ben je één geoliede machine.”

“Toen kwam op een gegeven moment de vraag: wie wil er plannen. Mijn hand schoot bij wijze van spreken direct omhoog. Toen ik 20 jaar bij deze organisatie werkte, dacht ik: ik blijf hier tot mijn pensioen of ik begin nog ergens anders. Toen besloot ik  dat ik iets anders wilde gaan doen. Nog meer plannen en inzicht krijgen in organisatiestructuren. En dat vond ik bij GHZPlanners.”

Planner

Wat vind je het leukst aan plannen?

“Ik word er écht blij van als ik aan het eind van de dag de diensten op heb kunnen lossen. Vooral wanneer er veel vanaf hangt. In de gehandicaptenzorg kan je geen enkele dienst overslaan. Linksom of rechtsom moet je iemand naar de cliënt sturen.”

“Daarnaast is de diversiteit heel leuk. Iedere organisatie heeft weer andere uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan: te weinig personeel, flexkrachten, capaciteitsplanning niet op orde of medewerkers met verworven rechten.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“De grootste uitdaging zit in de vraag van de opdracht. De vraag is het beginpunt van waaruit je werkt. Maar is die vraag wel je uitvoerende taak of is er meer aan de hand? Wat gaat er goed en wat kan beter of efficiënter? Wat kan en doe je daar vervolgens mee? Een mooie zoektocht om de organisatie te ondersteunen en je werk met plezier uit te kunnen voeren.”

Wat vind je zo leuk aan werken bij GHZ planners?

“Ik vind het zelf heel prettig dat ik steeds korte opdrachten heb van een aantal maanden. Dat voelt voor mij goed. Daarnaast houd ik van de informele sfeer bij GHZPlanners.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum