Kenniscentrum

De loopbaan van GHZ-planner Jo-Anne

Op haar 18e rolde ze de zorg in. Nu jaren verder, verveelt het planner Jo-Anne Reijnierse nog steeds niet. Natuurlijk heeft ze wel kleine uitstapjes gemaakt, maar die zijn bijna allemaal zorg gerelateerd. In dit artikel nemen we een kijkje in de loopbaan van GHZ-planner Jo-Anne. Van BOL opleiding, naar administratief werk tijdens de pandemie tot planner bij GHZPlanners.

Welke stap ga je maken?

Je hebt je middelbare school afgerond. En dan, welke stap ga je maken? Waar sommigen van jongs af aan al weten wat ze later willen worden, zijn er ook mensen die blijven zweven. Jo-Anne was ook zo’n zwever, niet wetende wat ze wilde. Vol goede moed en vertrouwen begon ze aan een BOL opleiding. Helaas was deze opleiding vrij nieuw en had te weinig studenten. Het gevolg: de opleiding hield op met bestaan. Gelukkig kwam daarna al snel een BBL-opleiding op haar pad en zo kon ze leren en werken tegelijk.

Planning

Van verzorgende naar planner

Dat bleek een schot in de roos. Vanaf haar 18e werkte ze met veel passie maar liefst 15 jaar als IG-verzorgende. In haar functie verzorgde ze ouderen, maar nam ze ook deels het roosteren op. Als verzorgende wist Jo-Anne precies wat er op de werkvloer speelde en daar kon ze met haar planning makkelijk op inspelen. Na 15 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Mensen verzorgen is intensief en kost een hoop van je lichaam”, zegt Jo-Anne.  Daarom ging ze op zoek naar een nieuwe baan. Hoe dan ook zou deze baan ook in de zorg zijn. Zo kwam Jo-Anne terecht bij Charim waar ze als planner aan de slag ging.

Corona in je loopbaan

Totdat de pandemie kwam. Het plannen werd lastiger en de druk op de werkvloer werd groter. Het gevolg was dat Jo-Anne van ‘s ochtends van 7 tot 9 uur op de werkvloer moest bijspringen en daarna nog haar uren maakte op de planning. Iedereen stond voor elkaar klaar en bewoners waren enorm dankbaar, maar Jo-Anne besloot toch om op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek.

Weer kwam de vraag die ze na haar middelbare school had: wat ga ik doen met mijn leven? Wat kan ik nu voor de samenleving betekenen? “Ik dacht: er is corona, er zijn handen te kort, daar kan ik vast wel helpen.” Ze stapte naar een uitzendbureau, drie dagen later zat ze bij een masterclass en een week later op vaccinatielocaties. Niet om te prikken, maar om de administratie bij te houden. Deze functie was leuk, maar wel van tijdelijke aard. “Na de ergste coronagolven werden veel vaccinatielocaties gesloten. Weer kwam de vraag: wat ga ik doen?”, zegt Jo-Anne. Werken op de klantenservice bleek het ook niet te zijn. Een stemmetje in haar achterhoofd bleef azen op zorg en plannen.

De laatste stap

Niet veel later zag ze de ideale vacature: planner bij GHZPlanners. Na een snelle ontwikkeling kon ze al aan de slag voor haar eerste opdracht bij ’s Heeren Loo. In het mooiste en oudste gebouw van Ermelo verzorgt Jo-Anne nu de planning.

Wat Jo-Anne en haar werk helemaal uniek maken, is dat ze besloot haar huis te verkopen en in een camper te gaan wonen. “Hierdoor zit je als gedetacheerd planner goed. Je bent flexibel en je kunt overal werken. Je rijdt je huis gewoon mee”, zegt Jo-Anne.

Of Jo-Anne toe is aan vastigheid en regelmaat? Niet echt. Tot op zekere hoogte wel, maar het gedetacheerd zitten bevalt haar heel goed. “Alles is tijdelijk. Er is altijd weer een uitweg of een spannend vervolg.”

Rooster

Ook planner worden?

Wil je net als Jo-Anne planner bij GHZPlanners worden? Bekijk dan onze vacaturepagina.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum