Webinars

Webinars

Hier vind je alle webinars over plannen in de GHZ. Je kunt deze terugkijken of je aanmelden voor het volgende webinar.

Sturen op min- en plusuren

3 november 2022 | 12.00 – 12.30

Als werkgever moet je iedere medewerker de gelegenheid geven om alle contracturen te werken. Soms lukt dit niet en ontstaan er min-uren, bijvoorbeeld doordat de medewerker een tijdje beperkter inzetbaar is. Als een medewerker juist meer dan de contracturen werkt, is er sprake van plusuren. Hoe kan je hier als planner op sturen?

Tijdens het 8e GHZPlanners webinar vertelt Jim Heemskerk hier alles over.

Dit komt aan bod: 

 • Wat zijn min en plusuren?
 • Wanneer ontstaan ze?
 • Inspelen op min en plusuren als planner

Meld je nu aan > >

Plannen met zelfsturende teams

Vraag de terugkijklink aan

Zelfsturende teams zijn, zoals het woord al zegt, zelf verantwoordelijk voor het maken van de planning. Wat is jouw taak als planner als het team de regie zelf in handen heeft? En wat zijn de voor- en nadelen van zelfsturende teams?

Dit kwam aan bod: 

 • Wat is een zelfsturend team?
 • De voor- en nadelen van zelfsturende teams
 • Jouw rol als planner

Vraag de terugkijklink aan > >

Wat maakt jou een goede planner?

Vraag de terugkijklink aan

De perfecte planner bestaat niet. Maar er zijn wel kenmerken en vaardigheden die ervoor zorgen dat je dicht in de buurt komt. Denk bijvoorbeeld aan het communicatief vaardig zijn en het kunnen inleven in zowel medewerkers als cliënten. Welke andere kenmerken en vaardigheden zijn er nog meer? En aan welke competenties kan je werken om een nog betere planner te worden?

Dit kwam aan bod:

 • Kenmerken 
 • Vaardigheden
 • Competenties

Vraag de terugkijklink aan > >

Samenwerkingen binnen de organisatie als planner

Vraag de terugkijklink aan

Het vijfde webinar van GHZPlanners ging over samenwerkingen binnen de organisatie als planner.
Als planner ben je onderdeel van een organisatie. Je staat in verbinding met medewerkers, cliënten, HR en het management. Een goede samenwerking met deze partijen is van groot belang. Hoe kan je ervoor zorgen dat je met alle collega’s contact houdt en dat ze jou als planner weten te vinden?

Dit kwam aan bod:

 • Communicatie
 • Samenwerken met verschillende teams
 • Jouw positie als planner

Vraag de terugkijklink aan > >

Cao, wet- en regelgeving

Vraag de terugkijklink aan

Het vierde webinar van GHZPlanners ging over de cao, wet- en regelgeving. 
De wereld zou een grote chaos worden zonder regels. Ook als planner in de zorg dien je rekening te houden met wet- en regelgeving over bijvoorbeeld werktijden of vrije dagen. Welke regels zijn er? Wat zijn de vaakst vergeten regels en welke moet je echt kennen als planner zijnde? Wist je trouwens dat Nedap Ons je helpt bij het naleven van sommige regels?

Dit kwam aan bod:

 • Arbeidstijdenwet
 • De zorg cao
 • Veel vergeten regels

Vraag de terugkijklink aan > >

Vakantieplanning in de GHZ

Vraag de terugkijklink aan

In de GHZ is het essentieel dat er, ook tijdens de vakantie, veel bekenden gezichten aan het werk zijn. 
Met de zomervakantie nog ‘ver’ in het vooruitzicht, focusten we ons bij het 3e webinar van GHZPlanners op de vakantieplanning. Want deze staat voor de planners nu hoog op de to-do lijst. Waar moet je op letten bij het maken van een vakantieplanning? Welke stappen moet je zetten en hoe gaat het afkeuren van een vakantieaanvraag in zijn werk? 

Dit kwam aan bod:

 • Stappen opzetten van een vakantieplanning 
 • Inzet van externen 
 • Timemanagement

Vraag de terugkijklink aan > >

Cyclisch roosteren

Vraag de terugkijklink aan

Een cyclisch rooster kan je helpen om rust en duidelijkheid te creëren binnen het team. Het is een rooster dat rouleert en waarbij iedere medewerker hetzelfde dienstenpatroon krijgt. Door te werken met een cyclisch rooster weet iedereen waar hij of zij aan toe is en bovendien scheelt het jou als planner veel tijd.

Dit kwam aan bod:

 • Wat is een cyclisch rooster?
 • De voordelen
 • Hoe maak je een cyclisch rooster?

Vraag de terugkijklink aan > >

Waar let je op bij de inzet van externen?

Vraag de terugkijklink aan

Cliënten in de GHZ zijn vaak erg gehecht aan een bekend en vast team medewerkers. Als planner krijg je het misschien niet altijd voor elkaar om dit vaste team in te plannen. Waar let je dan op bij de inzet van externen? En hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen het vaste team en de invalkrachten?

Vraag hier de terugkijklink aan >>

Leave a comment